söndag 18 februari 2007

Helgens loppisfynd!

Det här vackra fatet hittade jag på loppisen. Jag tvekade lite först, tyckte att det var lite för dyrt. Men det är ett gammalt Höganäs fat och jag tycker att det är väldigt vackert. Så jag kunde inte låta bli. (Ursäkta att bilden är suddig)

Hittade även en kornish med ett vackert snirkligt mönster på som jag målat med v-slip. Tänkte sätta upp den ovanför ytterdörrarna i hallen, och sy ett draperi i linnetyg. Ska visa före och efter-bilder på det vid ett annat tillfälle. Jag tror att det kan bli fint.

Det är väl många med mig som gillar luffarslöjd?
När jag ramlar över nåt objekt så är det svårt att stå emot.
Men som i många fall så kan man fynda på Indiska, vilket jag brukar göra.







Likaså det här tvåvåningsfatet är från Indiska. Men jag behöver nog fråga mig själv. Hur många tvåvåningsfat behöver man?
Jag har även ett i zink ute på trappan med lite kuddmossa och andra naturfynd. Tänk att så lite kan göra så mycket. Sen står de andra faten lite här och var och är bara snygga.


fredag 16 februari 2007

Lite mer badrum.

Ibland rinner tiden bara iväg, och jag hinner inte skriva trots att jag vill. Sen är det ju så att ibland flödar inspirationen och ibland absolut inte. Men denna helgen är jag ledig och ska gå på loppis. Visst è det superkul att gå på loppis? Jag har ett ställe där jag nästan alltid hittar nåt och imorgon skall jag dit. Jag lovar att visa vad jag hittat.

Nu till "del två" av vårt badrum.
Vi har ju renoverat det nyligen och är fortfarande inte riktigt färdiga. Saknade en hylla på den här väggen och hittade denna på Indiska. Jag tycker att den är riktigt söt. Här ser ni också att vi faktiskt har en toastol vilket inte framgick av de förra bilderna på badrummet. Jag gillar det svarta toalocket det ger en gammaldags känsla, riktigt pricken över i:et.


See you tomorrow, efter loppisen!


måndag 12 februari 2007

Uppåt väggarna

Hallen del 1

Har sett i många inredningstidningar att man kan skriva en text på väggen. Jag är väldigt förtjust i det. Hittade en liten vers på danska som jag sen skrev med hobbyfärg på hallväggen. Hade först tänkt att översätta den till svenska men det blev liksom inte samma sak. Visst är det något speciellt med danska?
Känner på mig att det kommer att bli en del skrivande på väggarna här hemma. Hur lär man en treåring att det är bara mamma som får skriva på väggarna? Ja ja, den stunden den sorgen.
Spegeln på väggen var guldfärgad innan, men efter en dragning med v-slip så blev den så här fin.
Det lilla qviltade täcket på stolen hade jag i min dockevagn som liten. Va glad jag är att sånt finns kvar. Få se bara hur länge det får hänga där innan Ella (treåringen) tar det till sin vagn.
Trasmattor i vitt och pastell, som syns här i bild, har vi i hela huset. Dom har jättefina på Rusta!
Tänkte visa lite mer av vår hall nästa gång. Så håll tillgodo med de här bilderna så länge.

Här ser ni versen på nära håll. Den svarta gammeldags kroken och doftpåsen hittade jag i en underbar butik i Eskilstuna som heter: "Nina Prenkers bakficka."
Har aldrig varit i en sån fantastisk butik. Ville ha med mig allting hem!!
Köpte även krokarna till badrummet och lite annat smått & gott. Det är nog första gången jag är avundsjuk på att min "big sister" bor i E-tuna och inte på västkusten som jag. Hon kan ju poppa in i den här butiken titt som tätt, grrr!

lördag 10 februari 2007

Nyss hemkommen från Köpenhamn...

Har precis kommit hem från Modevisning och modemässa i Köpenhamn. Oj oj, känner mig inspirerad! Min syster och jag har en butik med ett märke som jag vet att många av er älskar, så två gånger om året åker vi till Köpenhamn för att se modevisning och gå på den stora modemässan, CPH vision. Det finns så otroligt många märken att välja mellan så vi är väldigt glada att vi bara har ett att koncentrera oss på. Jag kan bara säga : Vilken underbar höstkollektion!

Men nu åter till bloggvärlden. Först tänkte jag visa lite smått & gott som jag hittade i Köpenhamn.






Visst e` det en härlig termos. Perfekt att ha med på vårens fikaturer! De rosa skedarna är i melamine. Tycker att det finns en del lite lagom kitschiga prylar till köket i detta material. Och ibland behöver man lite färg till allt det vita.
Tänkte visa en annan grej som jag tycker blev fint. Här där jag bor så har vi en scrapbooking-butik som har så fina papper/ark som man kan pyssla med. Själv har jag inte riktigt vetat vad jag ska göra med dem, tycker bara att de är så vackra.
Men så kom jag på! Har en massa gamla ramar som skulle vara fina att använda till detta. Så ett tu tre ramade jag in, dem och visst blev det fint?


Ha det så bra alla, och tack för de uppmuntrande kommentarerna.

onsdag 7 februari 2007

Mys pys....i stuen.

Ja. nu är det kväll och jag har tagit lite bilder på vårt vardagsrum. Det skulle så klart vara bättre att ta dem i dagsljus. men eftersom att jag är en "hårt" arbetande kvinna på dagen så fick det bli bilder på kvällen istället.

Till sommaren har vi bott i huset i sju år, knappt man fattar det. Det var vi som byggde det men vi var unga och hade inte så mycket pengar så vi valde det mesta i standard. Nu efter några år har vi bott in oss och vet hur vi vill ha det, så vi har renoverat rum efter rum. Det som står på listan härnäst är att lägga ett ljust klinkergolv i hela hallen och köket (klinkersen har vi redan köpt, det är superfint) och sedan att slipa ekparketten i vardagsrummet och vitsåpa det. Det kommer att fullända hela den vita romantiska stilen.

Här kommer iallafall lite bilder från mig. Sov sött!




Tänk er att golvet skall bli vitsåpat. Inte fel, eller hur?




måndag 5 februari 2007

Äntligen!

Efter att ha tittat på många bloggar och blivit inspirerad, inte minst av min vännina som är "framgångsrik" bloggare, så har jag fått igång min alldeles egna blogg. Det var inte lätt att få till den rätta känslan på bloggen. Älskar bilder med vackra stilleben på, men det finns ju så många!
Tycker iallafall att det här två bilderna passar in på mig och de färgerna jag gillar.

Under vintern har min älskade make och jag renoverat vårt badrum och vi är väldigt nöjda!
Han gjorde det mesta själv och har verkligen visat att han inte har tummen mitt i handen.

Att göra arbetet själv har ju också den fördelen att man kan lägga mer pengar på det som är roligt, nämligen att välja materialen och pyntningen.

Här skall ni få se lite bilder. Hoppas att ni oxå gillar det!


Denna lyktan hittade jag på Guldfynd!